Düşünceler Hakkında Bilmek Yangın Merdiveni Kapısı
Wiki Article
Tütün sızdırmaz özelliğe ehil olmaları çevresı ile yangın takkadak insanoğluın kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Evgin çıkış kapısı adı ile bile bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biraşkın strüktürda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.
120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda esrar sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini esenlar ve katkısızlıklı bir şekilde vaka yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.
Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belirli bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.
Hatta, ucuz yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ikazyorlar.
Göksu Kapı olarak Yangın Kapısı imalat sürecinde en nitelikli mekanizmaları kullanarak kapının monte edildiği projeyi güvenli ve katkısızlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; daire adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum lakinçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında yapı taşı olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim binalar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kupkuru olarak belirtilmiştir. Tüm detayların bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine gereğince yangın merdiveni yapım geçirmek ve montajını hareket Yangın Merdiveni Kapısı etmek binaların yangından korunması bağırsakin elzemdir.
Dolgular ile kapı tırı vırıluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda basit açılacak şekilde yangın kapısı güven kilidi ile emin hale getirilmektedir.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış yangın kapısı merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık kuruluşlıp bu noktadan süfliya eğimi 50 dereceden daha bir küme olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi mümkün değil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına göre belirli yapı teftiş şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış kapılarının) belli durumlara bakılırsa TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.
Yangın gibi ivedi durumlarda içeriden hoppa bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi olağan durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma beis sıfır bu kilitler yalnızca yangının menfi etkilerini kucakeriye hapseder.
Binalarda belirli standartlarda vaziyet alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları muhtevaermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini isabetli görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu yangın kapısı merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli başlangıçlı kriterler delik önüne allıkınarak karar verilmektedir. Özellikle düz bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun düzenınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
çatı çışitalarında kullanılan baplar anlayışlevi haysiyetiyle farklı malzemelerden üretildiği ciğerin ısıevet dayanıklı değildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu bâtıneride kuşatılmış kalabilir.